top of page

Algemene Voorwaarden

 1. Onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten die Studio Charissa aanbiedt. Bij het boeken van een dienst bij Studio Charissa gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden.

 2. Bezwaar tegen de Algemene Voorwaarden kunnen alleen voorafgaand aan het boeken van een dienst besproken worden

Fotoshoots

 1. Een fotoshoot bij Studio Charissa kan per mail, whatsapp, contactformulier of telefoon geboekt worden. 

 2. Alle pakketprijzen zijn exclusief reis- en parkeerkosten. Reiskosten bedragen €0,35 ct per km. De afgesproken locatie is leidend, indien deze aangepast wordt, zullen de reiskosten ook aangepast worden. 

 3. Indien een buitensloot besproken is kan Studio Charissa de shoot op het laatste moment annuleren i.v.m. de weersvoorspellingen. Bij zon en bewolking kan de shoot altijd plaatsvinden, bij regen zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden. Er wordt direct een nieuwe afspraak gemaakt voor de fotoshoot. Indien de klant het af wil laten hangen van het moment, zullen de afgesproken kosten in rekening worden gebracht. 

Boekingen

 1. Een fotoshoot wordt telefonisch of per mail besproken waarna een keuze voor een pakket is gemaakt. Na afloop van de shoot ontvang je de factuur digitaal. Binnen 14 dagen dient de betaling te worden voldaan. Zodra de betaling is voldaan zullen de foto's worden geleverd.

 2. Bij het annuleren van een fotoshoot houdt Studio Charissa recht op 25% van de afgesproken pakketprijs. 

 3. Na de fotoshoot zal er binnen 3 dagen een preview met 1-2 foto's verstuurd worden naar de klant. Overige beelden zullen 2 weken na de fotoshoot en nadat de betaling is voldaan verstuurd worden. 

 4. Wanneer er een fotoshoot is gewonnen, blijft deze winactie een half jaar geldig na datum uitgifte.

Nabewerking

 1. Onbewerkte RAW bestanden worden nooit geleverd aan de klant.

 2. Studio Charissa bepaalt welke foto's nabewerkt en geleverd zullen worden. Indien de klant extra foto's van de fotoshoot wil ontvangen is dit tegen een meerprijs mogelijk.

 3. De stijl en nabewerking van de foto's zal door Studio Charissa worden gedaan conform portfolio, tenzij vooraf schriftelijk anders besproken.

 4. De geleverde foto's mogen nooit opnieuw netwerkt worden door de klant.

 5. Het gezicht of lichaam van de personen op de foto zal niet veranderd worden door middel van Photoshop. Er zal enkel gebruik worden gemaakt van het aanpassen van de lichtinstellingen, technische aanpassingen en gebruik worden gemaakt van het verzachten van de huid. Tijdelijke imperfecties zoals een puistje of blauwe plek kunnen wel nabewerkt worden. 

Rechten en aansprakelijkheid

 1. Studio Charissa is in geen enkel geval verantwoordelijk voor opgedaan letsel tijdens een fotoshoot.

 2. Studio Charissa is in geen enkel geval verantwoordelijk voor schade aan persoonlijke eigendommen tijdens de fotoshoot.

 3. Studio Charissa is in geen enkel geval verantwoordelijk voor diefstal van uw persoonlijke eigendommen tijdens de fotoshoot.

 4. De fotoshoot is op maat. Teruggave van geld is daardoor niet mogelijk.

 5. Deelname aan een fotoshoot is op eigen risico.

 6. Geld terug bij ontevredenheid over het resultaat is niet mogelijk.

 7. Indien de klant niet tevreden is met de resultaten van de fotoshoot kan de klant een klacht indienen. De klacht moet binnen 7 werkdagen na het uitleveren van de foto's ingediend zijn.

 8. Studio Charissa zal de klachten bespreken en beoordelen. Mogelijkheden zijn extra nabewerking van specifieke afgekeurde beelden door de klant of het opnieuw plannen van een afspraak.

Privacy rechten

 1. Auteursrechten en rechten volgens de Nederlandse Wet van de fotoreportage blijven in het bezit van Studio Charissa. 

 2. Studio Charissa heeft te allen tijden het recht deze voorwaarden en/of de inhoud van deze website te wijzigen. U mag de foto's niet voor commerciële doeleinden gebruiken, zonder dit vooraf met Studio Charissa te hebben besproken. Bronvermelding blijft te allen tijden verplicht. De digitale bestanden mogen door de geportretteerde gepubliceerd worden voor eigen gebruik, mits onder naamsvermelding van Studio Charissa. De klant heeft geen recht op commercieel gebruik van de beelden. 

 3. Studio Charissa heeft recht om het beeldmateriaal dat gemaakt is tijdens de fotoshoot te gebruiken voor commerciële doeleinden. Denk hierbij aan portfolio, website en social media. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie verleend. Indien de klant dit niet wil moet dit voorafgaand aan de fotoshoot schriftelijk vastgelegd worden. Indien Studio Charissa de beelden niet mag gebruiken ter promotie van de beroepsactiviteiten wordt er 50 euro extra in rekening gebracht. 

 4. Uitgeleverde foto's zullen 6 maanden bewaard worden door Studio Charissa. Studio Charissa is na leveren van de dienst niet verantwoordelijk voor de back-up.

 5. Bij onrechtmatig gebruik van de foto's gemaakt door Studio Charissa zullen gepaste stappen ondernomen worden. 

Overmacht en ziekte

 1. Indien er schade ontstaat aan apparatuur en rand apparatuur van Studio Charissa, door toedoen van de klant, zullen de kosten verhaald worden op de klant. 

 2. Bij diefstal of verlies van SD-kaarten of het falen van de apparatuur kan Studio Charissa niet verantwoordelijk worden gesteld. Studio Charissa zal haar best doen de bestanden zoveel mogelijk te back-uppen om risico's te spreiden. 

 3. In geval van overmacht, ziekte van de fotograaf of een andere calamiteit zal de klant zo spoedig mogelijk op de hoogte worden gesteld en zal de fotoshoot geannuleerd worden, er zal een nieuwe afspraak gemaakt worden in overleg met de klant. 

bottom of page