top of page

Newborn

Newborn - Studio Charissa-1.jpg

Joni

Zo ontzettend blij met de foto's! Voor iemand die er niet van houdt om op foto's t staan, heb je het zo fijn aangepakt en het resultaat is meer dan geweldig! Een aanrader voor iedereen, bij twijfel: doen!

De beste tijd

De beste tijd voor een Newborn Shoot bepaal jij. Wil je graag dat je kindje nog heel klein is en nog helemaal in elkaar gefrummeld dan kunnen we het beste redelijk snel na de geboorte afspreken. Meestal kom ik niet eerder dan 2 weken na de bevalling, omdat de eerste weken al hectisch genoeg zijn en er niet alleen een baby maar ook een moeder geboren wordt natuurlijk, die even tijd nodig heeft om haar draai te vinden in het nieuwe leventje.We maken de afspraak dus altijd onder voorbehoud van de uiteindelijke bevaldatum. Ik ben daarin flexibel. Zodra je hoofd het toelaat en je bent bevallen stuur mij dan een berichtje of de shoot door kan gaan op de afgesproken datum of dat we hem moeten verzetten. 

Een Newborn Shoot plan ik meestal in de ochtend, omdat baby’s dan vaak het rustigst zijn, maar misschien is dit bij jouw kindje wel heel anders. Belangrijk is wel dat we beginnen met shooten na een voeding, zodat het kindje zijn/haar buikje vol heeft en we rustig aan de slag kunnen. Vind je het mooi om ook het voeden vast te leggen? Dan beginnen we net iets eerder, zodat ik ook dat moment kan meepakken. 

 

Locatie

Meestal fotografeer ik pasgeboren baby’s gewoon thuis. Dat is een fijne vertrouwde plek voor iedereen in het gezin en dat geeft dan ook vaak het meeste rust. Als ik bij jou thuiskom op de dag van de shoot maken we altijd eerst rustig even kennis en dan maak ik altijd een rondje door het huis om te kijken waar het mooiste plekje om te shooten is. Ik kijk dan naar veel verschillende dingen, maar ben meestal op zoek naar de plek met de mooiste lichtinval. Omdat ik zoveel mogelijk met daglicht werk kijk ik of er mooie raampartijen aanwezig zijn in jouw huis en naar andere lichte, fijne plekken in huis. Ook het kamertje van de baby sla ik natuurlijk niet over. En ik kijk ook altijd even hoe jullie bed staat ten opzichte van het raam en of het mogelijk is daar mooie foto’s van jullie te maken. 

 

Styling

Het liefst fotografeer ik baby’s en jullie in lichte kleuren: wit, beige, zand, lichtgrijs. Of iets donkere natuurlijke aarde tinten: roest, bruin, bordeaux. Hoe rustiger de kleding, hoe beter. Zo min mogelijk prints en opdrukken. Felle kleuren zijn leuk voor kinderen, maar voor een shoot soms minder geschikt, dus probeer dat te vermijden. Probeer daarnaast jullie kleding zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Combineer verschillende stoffen, texturen en kleuren in hetzelfde kleurenschema. Klinkt dit ingewikkeld? Vraag me naar mijn styleguide waarin ik je help bij het maken van je keuze. En vergeet natuurlijk niet dat je gratis gebruik mag maken van mijn cliënt closet! 

 

Lifestyle fotografie

Ik ben een lifestyle fotograaf en dat betekent dat ik niet alleen maar aanstuur op bepaalde poses, maar dat ik ook juist graag de spontane, echte momentjes vastleg. Dus voel je vooral vrij om te zijn zoals je altijd samen bent, speel met je kinderen, kietel, lach, stoei, geef kusjes en het allerbelangrijkste knuffel zoveel mogelijk met elkaar. Niks liefdevoller dan een beeld waarop iedereen van het gezin heel dicht bij elkaar is en elkaar knuffelen... Daarnaast probeer ik met mijn foto’s jullie verhaal te vertellen. Niet elk beeld zal afzonderlijk een beeld zijn voor de muur, maar samen vormen ze jullie hele verhaal. Je krijgt dus een afwisseling in detail‑ en overzichtsfoto’s. Een shoot duurt meestal rond de 1,5u en we nemen ook tijd tussendoor voor een eventuele luierwissel, een susmomentje of een peuterbui etc.

 

Twijfel je nog ergens over of heb je vragen? Stuur me een berichtje via het contactformulier. Of stuur me een app via de Whatsapp button. Hier vind je nog meer informatie over mij en mijn werkwijze

Ik hoop je binnenkort live te mogen ontmoeten en deze mijlpaal in je leven te mogen vastleggen!

Klik hier om de tarieven te bekijken

bottom of page